У листопаді, в рамках співпраці Центру розвитку підприємництва Краматорського міського центру зайнятості та Молодіжної ради Краматорська, стартувала Бізнес-школа молодого підприємця  «Перший крок». Це тренінговий курс для молоді розроблений максимально практичним.

На першому занятті 20 листопада учасники в рамках вступного модулю- “Рефлексія та пошук натхнення” обговорювали, як відокремити ефективну ідею для власної справи та з чого почати. Окрім того, увагу було приділено розумінню відмінностей самозайнятості від стартапу.

27 листопада під час другого заняття присутні отримали відповідь на актуальне питання: «Яку систему оподаткування обрати?». Не менш важливий етап у започаткуванні власного бізнесу є обрання форми підприємницької діяльності, не обійшлося без дискусій. Майбутнім бізнесменам було рекомендовано детально ознайомитись з переліком податків, які доведеться сплачувати.

Протягом наступних трьох тижнів учасники та учасниці вивчатимуть бізнес-аналіз, юридичні аспекти та фінансову грамотність, маркетинг та фінансування. Результатом навчання стануть презентації готових бізнес-планів.