21.04.2021 | 09:54

Добігло кінця навчання першої групи контент-менеджерів, яке тривало чотири тижні в онлайн-форматі. Навчання відбувалось у межах партнерської ініціативи «Прямуємо до успіху», яка реалізується в Донецькій області в рамках проєкту Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб».

Проєкт «Прямуємо до успіху» став пілотним у Донецькому регіоні. Перші 18 учасників набули сучасних знань, навичок і компетенцій з інтернет-маркетингу, необхідних в епоху digital.      

«Насправді, такій професії, як контент-менеджер, не навчають у жодному закладі освіти, принаймні Донецької області. Ще 5 років тому про неї мало хто чув. Система професійної освіти країни вводить нові спеціальності вже тоді, коли попит на них набагато вище, ніж потреба, ‒ зазначає керівниця обласного центру зайнятості Валентина Рибалко. ‒ У минулому році SMM-спеціаліст, контент-менеджер, копірайтер увійшли до ТОП-10 професій, затребуваних на ринку праці в Україні. Гадаю, що представники цих професій точно не залишаться «за бортом». З такими знаннями та навичками можливо працювати і вдома, і в офісі за наймом».

«Викладати онлайн-курс було складно і цікаво водночас. Дуже різні учасники ‒ як за віком, так і за базовим та професійним рівнем підготовки, ‒ поділилася своїми враженнями бізнес-тренер Світлана Насирова. ‒ Доводилося бути і співрозмовником, і наставником, і мотиватором. Приємно була вражена, коли дізналася, що з 18 учасників майже половина так чи інакше пробувала використовувати соцмережі для просування свого невеликого бізнесу. Їх зацікавленість і бажання поділитися власним досвідом дозволили детально розглянути питання про те, що вдалося або не вдалося і чому. Це позитивно вплинуло на ефективність усього навчання для інших. Вважаю, що знання нових трендів в онлайн-маркетингу є просто необхідними. Адже не можна займатися SММ лише для «галочки» чи за натхненням ‒ треба постійно аналізувати чужий досвід, дивитися, що працює, а що ні».

Минулого року, долаючи наслідки пандемії COVID-19, увесь світ вимушено перейшов в онлайн. Хтось звик до цього формату ще до карантину, комусь знадобилося багато часу, щоб адаптуватися до нових реалій, а в декого й досі виникають труднощі.

Для багатьох онлайн-робота під час кризи, спричиненої пандемією COVID-19, стала справжнім викликом, оскільки віддалено організувати себе та команду дуже складно. Психологічно важко за один день змінити ставлення до місця, де ми зазвичай відпочиваємо, і налаштуватися на робочий лад.

«Про що хотілося б одразу сказати, так це про те, що серед інших учасників я була, мабуть, менше за всіх обізнаною в цій сфері. Спочатку було складно. Навіть з’явилися сумніви, чи правильно я зробила, що вибрала курси з основ маркетингу. Стільки інформації за один день! Звичайно, довелося напружитися, та головне, що мені було цікаво! Отримала все, чого бажала. Дуже рада, що вибрала дистанційний курс навчання, оскільки мені вдавалося виконувати всі завдання без поспіху та у зручний для мене час, ‒ охоче розповіла одна з учасниць проєкту «Прямуємо до успіху» Марина Сушко. ‒ На третьому тижні навчання вдалося навіть створити власну лейдінг-сторінку.

Наприкінці курсу навчання захопило настільки, що не хотілося його завершувати. Я у захваті від тренерів проєкту! Підходи до навчання в них певною мірою різнилися, тому в мене була можливість переймати досвід у різних професіоналів одночасно. Дякую за вміння донести інформацію! Це були насичені та корисні чотири тижні спілкування. А найголовніше – зникло відчуття невпевненості.

Із власного досвіду я знаю, що рекомендації та «сарафанне радіо» працюють краще за будь-яку рекламу. Тому, не замислюючись, обов’язково рекомендуватиму своїм друзям і знайомим пройти навчальну програму проєкту «Прямуємо до успіху».   

Участь у проєкті «Прямуємо до успіху» ‒ чудовий шанс набути професійних знань і навичок з основ онлайн-маркетингу. Нові компетенції ніколи не є зайвими!