13.05.2021 | 17:11

Питання масового вивільнення завжди постає серйозною проблемою для роботодавців та працівників. Головне у такій ситуації оперативно та невідкладно надати необхідну допомогу та консультації.

12 травня фахівці Маріупольського міського центру зайнятості провели консультаційний семінар для працівників Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в онлайн форматі. Під час заходу учасникам був наданий комплексу превентивних послуг у зв’язку з запланованим вивільненням працівників.

Державних службовців ознайомили зі станом ринку праці міста, актуальними вакансіями та джерелами їх пошуку, заходами, спрямованими на оперативне працевлаштування вивільнюваних осіб.

Під час зустрічі йшла мова й про сучасні електронні сервіси служби зайнятості для осіб, що шукають роботу та безробітних – «ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА», «ЕЛЕКТРОННИЙ КАБІНЕТ ШУКАЧА РОБОТИ», які доступні громадянам на порталі Державної служби зайнятості, а для власників цифрового підпису доступна реєстрація в службі зайнятості як безробітного на порталі Дія.

Учасниками заходу було заповнено профільні анкети кандидата для подальшого розроблення стратегії їх кар’єрного супроводу та можливості отримання психологічної підтримки.

Семінар пройшов у форматі конструктивного діалогу. Учасники активно ставили питання стосовно умов набуття статусу безробітного, виплати допомоги по безробіттю, можливості перенавчання та підвищення кваліфікації, а також висловили подяку за роз’яснення та корисну інформацію.