13.10.2021 | 15:16

13 жовтня в Дружківському міському центрі зайнятості відбулося чергове засідання Ради роботодавців. В ньому прийняли участь представники  14 провідних підприємств, організацій та професійних учбових закладів міста.

На початку заходу заступниця директорки Дружківського міського центру зайнятості Людмила Лишафаєва зазначила: «Служба зайнятості сьогодні діє на відкритому ринку праці, який вимагає якості, надійності і конкурентоспроможності».

Організатори заходу поділилися напрацюваннями центру зайнятості щодо використання послуг консультанта роботодавця для оперативного та якісного укомплектування вакансій, організації дуального навчання як сучасної форми професійної підготовки робітників. Також вони нагадали про переваги та можливості електронного кабінету роботодавця.

 Під час своїх виступів  представники підприємств надавали особливу увагу проблемі  дефіциту кваліфікованих кадрів та обмінялись досвідом щодо вирішення питань з підбору персоналу. Менеджерка з персоналу ПРАТ «ВЕСКО»  Марина Баюра розповіла про інтеграцію Часовоярського вогнетривкого комбінату до товариства «ВЕСКО», поділилась досвідом проведення спільних заходів в Дружківській громаді.

Виступи представників учбових закладів стосувалися проблем практичної підготовки студентської молоді, досвіду і  практиці у вирішенні питань працевлаштування. Завідувач навчально-виробничої майстерні Дружківського фахового коледжу ДДМА Віталій Безродний запропонував: «Для підвищення якості практичної підготовки студентів на виробництві варто розробити системи заохочень молоді до працевлаштування в період проходження навчання, запровадити взаємодію фахівців центру зайнятості та представників робітничих професій з підприємств для проведення лекцій, майстеркласів за тематикою «Життєвий досвід працівника».

Підводячи підсумки засідання, начальниця відділу рекрутингу Олена Зікєєва підкреслила, що після проведення  загальнообласного заходу для молоді «Знайдемо роботу разом!» 8 червня поточного року на підставі заповнених молодими людьми анкет та наданих резюме було працевлаштовано:

- 35 осіб з числа безробітних віком від 18 до 35 років;

- 47 осіб з числа тих, хто закінчив навчання або продовжує навчатись у навчальних закладах різних типів віком від 18 до 22 років.

Вона також навела приклади працевлаштування студентської молоді за допомогою центру зайнятості.