20.05.2022 | 09:02

Світланою від народження проживала у невеликому містечку Слов'янську. Будучи педагогом за освітою, великий проміжок часу працювала вчителем в початковій школі. Після 2014-го відкрила для себе волонтерську та громадську діяльність. Незабаром жінка зрозуміла, що саме допомога постраждалим від воєнних дій, переміщеним особам займає майже весь її розум й серце. Тому Світлана повністю присвятила себе проєктам БФ "Карітас", у якому працювала до кінця 2021 року.

Після завершення контракту пані Світлана звернулася до фахівців Слов'янського міського центру зайнятості, шукаючи подібну попередній роботу. Але через події 24 лютого працевлаштуватись не встигла. Дівчині довелось в терміновому порядку залишати дім, колишнє життя і розпочинати нове – у Львові.

Так, мимоволі, жінка стала однією з тих, з ким взаємодіяла і про кого думала останні роки, – внутрішньо переміщеною особою. Постійно контактуючи зі своїм кар'єрним радником, і вже в квітні їй розповіли про те, що Львівська філія БФ "Право на захист" шукає спеціалістів. Жінка не вагаючись відправила на пошту фонду електронне резюме і портфоліо, створені за допомогою фахівців служби зайнятості. Вже через день їй передзвонили, запросивши на співбесіду. Через тиждень дали випробувальне завдання, а ще через тиждень прийняли на роботу.

"Робота, про яку я мріяла в Слов'янську, знайшла мене в іншому місці. Вірю, що кожна людина може знайти свою долю, своє щастя і комфорт в будь-якому куточку країни, материка або планети. Але головне, що я знову буду займатись улюбленою справою та ділитися з іншими впевненістю в найкраще" - ділиться пані Світлана.