23.05.2022 | 12:21

Донецька обласна служба зайнятості продовжує реалізацію активних програм сприяння працевлаштування ВПО. Наразі, фінансову допомогу можуть отримати роботодавці, які працевлаштували внутрішньо переміщених осіб в розмірі 6 500 грн за кожного.

Роботодавці Донеччини почали активно подавати документи на отримання такої компенсації через Портал Дія. Серед цього числа підприємниця з Маріуполя пані Ольга, яка фактично втратила власний бізнес через військову агресію рф. Вона була вимушена була переїхати до Івано-Франківщини та відновлювати все майже з нуля.

Ольга займалася в сфері послуг і розуміла, що цей бізнес потребує сприятливих умов для підприємницької діяльності, залучення до активної участі громади і партнерів, матеріально-технічних ресурсів. Бізнес-леді не опустила рук і знайшла в собі сили повністю відновити свою діяльність. Вже на Івано-Франківщині пані Ольга створила нові робочі міста і працевлаштувала 20 внутрішньо переміщених осіб, які отримали не лише роботу і стабільний заробіток, а й впевненість у завтрашньому дні.

«Було багато труднощів, – зазначає Ольга. – Проте, я твердо вирішила відновлювати бізнес, який не може мати розвитку без найманих працівників. За допомогою у підборі персоналу звернулась до Маріупольського міського центру зайнятості, оскільки розуміла, що маріупольцям, яким вдалося вирватися з-під обстрілів в більш безпечні області країни, вкрай потрібна робота».

Вдячна своєму працевлаштуванню мешканка Маріуполя Тетяна – одна з двадцяти працевлаштованих до підприємниці переселенців. «З приходом війни і початком активних військових дій в Маріуполі моя родина втратила все. Згодом, я зрозуміла, що залишатись дуже небезпечно. Покинувши рідну домівку, ми опинились на Івано-Франківщині, де зі мною зв'язались фахівці служби зайнятості та запропонували роботу. Я вдячна, тому що працюю в команді професіоналів та маю стабільний заробіток».