29.09.2022 | 14:23

Донецька обласна служба зайнятості використовує усі свої можливості у сприянні працевлаштуванню мешканців Донеччини. Одним з найефективніших інструментів у роботі є онлайн-ярмарки вакансій, які фахівці постійно проводять для клієнтів служби.

«Спеціалісти центрів зайнятості організовують онлайн-ярмарки з роботодавцями, які  релоковані та розташовані у більш безпечних областях України. До заходів одночасно  долучаються десятків пошукачів. Це дозволяє охопити більше претендентів на вакантні посади, суттєво скоротити час для роботодавців у пошуку спеціалістів, а для громадян – визначитися з необхідною роботою», – говорить директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.

Проведення онлайн-ярмарків розпочалось ще у червні поточного року. За цей період плідної роботи було організовано майже 100 заходів. У них взяли участь понад 2 тис мешканців Донеччини. Кожному пошукачу підбирається вакансія з урахуванням усіх вимог та побажань.

Свої актуальні вакансії представили роботодавці майже з усіх регіонів України. Тільки ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод», ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», ТОВ «Мегатекс індастріал»  та ПАТ «Солді і Ко» наразі пропонують більше 200 актуальних вакансій за майже 100 посадами.

Більшість з компаній надають житло працевлаштованим або частково компенсують його оренду, що значною мірою полегшує вирішення побутових питань для пошукачів. Представники презентують учасникам свої підприємства, знайомлять з переліком вакантних посад, інформують про умови праці, графік роботи та розмір заробітної плати. Також акцентується увага щодо можливості проходження профнавчання безпосередньо у роботодавця.

Також фахівцями центрів зайнятості були організовуються онлайн-мости та інші консультаційні заходи щодо інформування релокованих підприємств в частині переваг легального працевлаштування, отримання компенсаційних виплат на оплату праці за працевлаштування ВПО або фінансової підтримки від міжнародних організацій.

Найбільш затребуваними в областях, де перебувають мешканці Донеччини, залишаються водії автотранспортних засобів, вчителі, бухгалтери, інженери, лікарі, слюсарі, трактористи, швачки, тощо.

Єдиний порталі вакансій Державної служби зайнятості та провідних українських сайтів з пошуку роботи https://jobportal.dcz.gov.ua.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/2UnnJwh.

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT.

Телефон Call-центру Донецької обласної служби зайнятості 0 800 33 61 67.