30.09.2022 | 14:22

Підприємство ТОВ «Транс Авто Лідер» у маріупольському бізнес-середовищі всього за декілька років напрацювало репутацію лідера вантажних перевезень, надійного партнера та соціально відповідального роботодавця. Але війна внесла свої корективи, змусила поміняти плани і не тільки плани, а й місце здійснення подальшої діяльності.

«Релокація бізнесу – це непростий шлях перебудови раніше налагодженого технологічного процесу, вирішення кадрових питань, а також пошук додаткових джерел фінансування», -  поділився своїми думками керівник підприємства Сергій Яйленко.

Після відновлення у Києві виробничої діяльності робочі місця на підприємстві отримали п’ять переселенців Донецької області.

«Радію, що мав можливість влаштувати на роботу своїх земляків, які  залишилися без житла та засобів існування. За направленням центру зайнятості робочу команду професіоналів поповнили менеджери з логістики, водії вантажних автомобілів та бухгалтер. При цьому, ми отримали фінансову підтримку від служби зайнятості у вигляді компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Зекономлені кошти планую перенаправити на подальший розвиток підприємства», –  додав Сергій.

Маріупольські підприємці сьогодні проходять адаптацію в нових умовах. У кожного своя історія відновлення бізнесу, проте кожен з них може безумовно розраховувати на допомогу служби зайнятості у вирішенні кадрових питань, отриманні фінансової допомоги, а також послуг відповідно до існуючих запитів.

Єдиний порталі вакансій Державної служби зайнятості та провідних українських сайтів з пошуку роботи https://jobportal.dcz.gov.ua.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/2UnnJwh.

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT.

Телефон Call-центру Донецької обласної служби зайнятості 0 800 33 61 67.