02.12.2022 | 16:26

Не зважаючи на усі труднощі та перепони, які  зумовлені бойовими діями на території нашої країни, Донецька обласна служба зайнятості продовжує допомагати мешканцям Донеччини. Особливу увагу фахівці приділяють вразливим категоріям населення. Так, з 21 по 30 листопада спеціалісти Донецької обласної служби зайнятості провели загальнообласну декаду зайнятості для людей з інвалідністю до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Працівники міських та районних центрів зайнятості організували та провели 51 онлайн-захід. Протягом двох тижнів проходили ярмарки вакансій, презентації роботодавців, круглі столи, тренінги, майстер-класи, інформаційні вебінари, які були направлені на всебічну допомогу у пошуку роботи та підвищення конкурентоспроможності осіб з інвалідністю на ринку праці під час воєнного стану. До декади активно долучились представники соціальних служб, місцевих органів влади, громадських організацій та роботодавці.

Під час онлайн-заходів учасники дізналися про актуальні пропозиції роботи, умови праці та заробітну плати, корисні онлайн-сервіси з пошуку роботи та підтримку підприємців під час воєнного стану тощо. Також присутні отримали консультації спеціалістів щодо працевлаштування та законодавства. 

Загалом у декаді взяли участь майже 700 осіб з інвалідністю, з яких 232 пройшли онлайн–співбесіду з роботодавцем та працевлаштовано 48. Також 7 громадян залучено до суспільно корисних робіт.

Єдиний порталі вакансій з пошуку роботи https://jobportal.dcz.gov.ua.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/2UnnJwh.

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT.

Телефон Call-центру Донецької обласної служби зайнятості 0 800 33 61 67.