27.01.2023 | 10:53

Незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування для отримання соціальних послуг з працевлаштування особа може звернутися до будь-якого центру зайнятості декількома способами:

З покроковою інструкцією щодо реєстрації можна ознайомитися на сайті Державної служби зайнятості (https://www.dcz.gov.ua/storinka/reyestraciya-bezrobitnyh-2022).

ВАЖЛИВО! Статус безробітного може набути особа працездатного віку до призначення пенсії (зокрема на пільгових умовах або за вислугу років) (відповідно до частини 1 статті 43 Закону «Про зайнятість населення»), яка через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, готова та здатна приступити до роботи.

Допомога по безробіттю призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного.

При переїзді в інше місто зареєстрований безробітний може продовжити отримувати послуги в іншому центрі зайнятості.

Це ні в якому разі не впливає на статус зареєстрованого безробітного.

У разі бажання громадянина здійснювати пошук роботи, отримувати соціальні послуги та допомогу по безробіттю в іншому місті, треба прийти в обраний центр зайнятості та написати відповідну заяву (постанова Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792). Перереєстрація безробітного здійснюється на наступний день після її подання. При цьому реєстрація у попередньому центрі зайнятості припиняється автоматично.

Для отримання більш детальної інформації можна звертатися до Call-центру Донецької обласної служби зайнятості за телефоном 0 800 33 61 67 (БЕЗКОШТОВНО).